OKUL GELİŞİM PLANI SENE SONU DEĞERLENDİRME RAPORU

CUMHURİYET İLKOKULU OKUL GELİŞİM PLANI SENE SONU DEĞERLENDİRMESİ YAPILARAK RAPOR OLUŞTURULMUŞTUR.

CUMHURİYET İLKOKULU OKUL GELİŞİM PLANI

SENE SONU DEĞERLENDİRME RAPORU

AKADEMİK BAŞARI

1.      Okul öncesinde okullaşmanın artması için alan taraması yapıldı.

2.      Kazanımlar ders ve sınıf bazında belirlenerek plandı.

3.      4. Sınıflarımıza KTT sınavlara uygulandı. Çıkan sonuçlara göre başarı değerlendirilmeleri yapılarak sınıf öğretmenleri tarafından raporlandı.

4.      Okul Rehberlik Servisimiz eğitsel rehberlik çalışmaları için idare, öğretmen, öğrenci ve velilerle işbirliği içerisinde çalışttı.

5.      BEP,ZEP ve İYEP iş ve işlemlerinin takibi yapıldı.

6.      Okuma anlama oranının arttırılması için 2. Sınıflarda 81 ilde okuyorum projesi uygulandı.

7.      Okul içi çeşitli sportif faaliyetleri özendirerek öğrenci katılımını artması sağlandı.

DEVAM – DEVAMSIZLIK

1.       Devam devamsızlık durumları sınıf öğretmenleri ve okul idaresi tarafından günlük olarak e-okula işlendi.

2.       Okul çıkışlarında İLKSMS programı tarafından velilere mesaj gönderilerek bilgilendirme yapıldı.

3.       Devamsızlık durumları için öğretmen veli işbirliği sağlanarak iletişim halinde olundu.

4.       Öğrenci devamsızlıkları için önleyici rehberlik çalışmaları yapıldı.

5.       Okul Rehberlik Servisimiz devamsızlık konusu için öğretmenlerle koordinasyon halinde değerlendirme çalışmaları yaptı.

6.       Devamsız öğrenciler için ev ziyaretlerinde bulunuldu.

ÖDÜL VE DİSİPLİN

1.       Okul Rehberlik Servisimiz tarafından davranış problemi yaşayan ve ailevi problemlere yaşayan öğrencilerimiz tespit edilerek rehberlik hizmeti verildi.

2.       Maddi sorunlar yaşayan öğrencilerimize destek verildi.

3.       Disiplin sorunları için sınıf öğretmenlerimiz etkin olarak rol aldı.

4.       Okulu içi yaptığımız yarışmalarda derece alan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

DİĞER

1.       Okul sosyal medya hesaplarımız etkin olarak kullanılarak yaygınlaştırıldı.

2.       Okulumuzda çeşitli illüzyon ve tiyatro gösterimleri yapıldı.

3.       Milli ve manevi değerlerimiz Değerler Eğitimi Projesi kapsamında tanıtıldı.

4.       Kaynaştırmaya tabi olan BEP VE ZEP öğrencilerinin mevzuata uygun olarak takibi yapıldı.

Hikmet PUZA

09.06.2023 171